Sănătate

Castele de nisip - un concediu fără probleme medicale

Anca Fleisz
Farmacist

Dacă plănuiești să pleci în vacanță, înțelept ar fi să-ți faci puțin loc în bagaj pentru o trusă de prim ajutor, care ți-ar putea ușura cu mult micile neplăceri care pot avea un impact important asupra planurilor tale.

Conținutul trusei medicale trebuie ales în funcție de starea de sănătate a fiecăruia, persoanele care suferă de afecțiuni cronice (diabet, artroze, HTA) să își asigure tratamentul pe perioada vacanței, dar să aibă în posesie și o rețetă suplimentară în cazul în care vacanța s-ar putea prelungi.

Dacă ai ales o destinație cu risc pentru boli endemice, consultă medicul specialist pentru a beneficia de vaccinurile corespunzătoare.

Trusa medicală de vacanță ar trebui să conțină:

  1. Antialgice, antitermice: capsule pentru cei mari și sirop pentru cei mici
    Dacă nu ai paracetamol sau ibuprofen, nu îi da sub nici o formă aspirină copilașului tău (sub 18 ani) pentru că este asociată cu apariția sindromului Reye.
  2. Antidiareice, laxative, săruri de rehidratare
  3. Digestive: pentru evitarea problemelor cum ar fi constipația, inflamația, durerile care pot apărea datorită schimbărilor de alimentație.
  4. Antialergice: comprimate, sirop și unguent cu hidrocortizon care este eficient în caz de înțepături de insecte, dermatite de contact, prurit.
  5. Unguente antiinflamatorii în caz de entorse, luxații, echimoze
  6. Plasturi, comprese , bandaje de tifon în caz de julituri, înțepături.
  7. Loțiune repelentă împotriva țânțarilor și căpușelor, pensetă pentru îndepărtarea căpușei din piele.
  8. Creme împotriva razelor UVA (corespunzătoare pentru reducerea elasticității, pigmentării pielii, a cancerului de piele) și UVB (responsabile pentru arsurile solare), loțiuni pentru calmarea arsurilor solare.

Să nu uitați de pălărie, de hidratare, de o carte bună și de asigurarea de sănătate pe perioada concediului.

Comentarii

Nici un comentariu

Lasă un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie