Sanovita seminte de in

Sanovita seminte de in

4,00 lei
Cu TVA
  • -0%
  • Stoc epuizat
  • Stoc epuizat

Pentru asimilarea acestora, este indicat să le râșniți sau să le hidratați înainte de a le consuma.

Pagină actualizată la data de: 2020-12-04 16:53:29

4,00 lei
Cu TVA
Stoc epuizat

Reprezintă o sursă vegetală foarte importantă de acizi graşi Omega-3, importanți în combaterea inflamațiilor.

Pentru asimilarea acestora, este indicat să le râșniți sau să le hidratați înainte de a le consuma.

Îmbunătățesc digestia şi previn constipația datorită bogăției de fibre din conținutul lor, scad colesterolul şi nivelul zahărului din sânge şi oferă senzație de sațietate, fiind un bun aliat în menținerea greutății corporale.

Se pot adăuga în cereale cu lapte sau în sucuri naturale la micul dejun, sau că ingredient în supe, chiftele, salate sau produse de panificație.

Ingrediente: semințe de in.

Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic. Țară de origine: Ucraina.

Valori nutriționale la 100 g produs (valori medii):

Valoare energetică: 2168 kJ/ 525 kcal;

Grăsimi: 41 g, din care acizi grași saturați 2.8 g;

Glucide: 10.4 g, din care zaharuri 0.4 g;

Fibre: 26.9 g;

Proteine: 15.2 g;

Sare: 0 g.

Semințele de in: Informații Generale

 
Semințele de in provin dintr-o plantă numită, în limba latină, Linum Usitatissimum, ceea ce , absolut interesan, se traduce drept cel mai folositor. Originare, așa cum am spus anterior, din Egipt, semințele de in au fost utilizate, din cele mai vechi timpuri, atât ca aliment, cât și ca medicament, în special pentru îmbunătățirea sistemului digestiv. Grecii și românii le consumau, de asemenea, de acum 4000 de ani, incluzându-le în alimentație în mod frecvent, alături de nuci.

Care sunt valorile nutritive ale semințelor de in?

Acest aliment complet oferă organismului:

  • Fibre solubile, dar și nesolubile;
  • Proteine cu grad ridicat de digestibilitate și valoare biologică;
  • Vitamine, cum ar fi cele din grupa B , vitamina C Și vitamina E;
  • Săruri minerale precum fosfor, magneziu, cupru, sodiu, calciu, fier, zinc, potasiu și mangan;
  • Omega 3 și Omega 6, ideale pentru sistemul nostru cardiovascular;
  • Acid linoleic, stearic, oleic și palmitic;
  • Aminoacizi;
  • Mucilagii cu efecte benefice asupra tractului digestiv.

Calorii semințe de in

Semințele de in sunt ideale pentru pierderea în greutate, atât datorită proprietăților, cât și numărului de calorii. Despre modul în care se pot folosi semințele de în pentru slăbit vom discuta imediat, însă, până atunci, însă trebuie să menționăm faptul că o cantitate de 100 de grame de semințe are:

  • 534 de calorii;
  • 29 g carbohidrați;
  • 42 g grăsimi;
  • 18 g proteine;
  • 1.6 g zaharuri.

Beneficiile consumului de semințe de in

Se spune că însuși Carol cel Mare a fost atât de impresionat de beneficiile semințelor de in, încât, nu doar le cerea suspusilor săi să le consume, dar, că să se asigure în mod concret că o fac, a dat și o lege în acest sens. Chiar și numai pentru această inițiativa legislativă, merită să vedeți la ce sunt bune semințele de in.
 

Semințele de in ajută la slăbit

Este cunoscută acțiunea semințelor de in în lupta împotriva kilogramelor în plus. Toți specialiștii recomandă, măcar din când în când, câte o cură de semințe de in pentru slăbit. Acestea nu doar că reduc senzația de foame (pentru că absorb lichidul cu până la de 6 ori greutatea lor), dar conțin substanțe care ajută serios la arderea grăsimilor. Aportul de semințe de in în alimentația zilnică îmbunătățește capacitatea digestivă și funcțiile gastrice, iar acest lucru are că efect, pe termen lung, nu doar reducerea kilogramelor în plus, ci și estomparea inesteticei celulite, cu care se lupta majoritatea femeilor, chiar și cele slabe.
 
Așadar, nu este obligatoriu să fiți supraponderale ca să țineți o dietă cu semințe de in, le puteți include în alimentație la modul general, vor aduce numai beneficii, așa cum se poate vedea în paragraful următor.
 

Semințele de in ajută la scăderea colesterolului și la sănătatea sistemului cardiovascular

O cură cu semințe de in:

  • contribuie seminficativ la subțierea sângelui;
  • ajută la prevenirea acumulării de plăci în artere;
  • protejează vasele de sânge, datorită conținutului de acizi grași Omega 3;
  • scade tensiunea arterială;
  • reducere valoarea trigliceridelor;
  • micșorează răspunsul inflamator al organismului;
  • reprezintă o posibilă protecție contra atacului cerebral.

Semințele de in ajută la reducerea constipației

Semințele de in sunt bogate în fibre, astfel încât favorizează absorbția nutrienților și reduc constipația.

Iată o metodă concretă de folosire în acest sens: se lasă o lingură de semințe de in într-un pahar cu apă, se acoperă și se lasă peste noapte. Dimineață, se strecoară și lichidul se bea pe stomacul gol.
Tot datorită conținutului de fibre sunt recomandate în sindromul colonului iritabil.

Semințele de in lupta împotriva cancerului

Un subiect cu implicații mult mai adânci decât cel legat de slăbire cu semințe de in este cancerul. În multe dintre localizările acestei maladii, semințele de in nu sunt recoamandate, dar se pare că dau rezultate în special în cazul cancerului de san. Există un studiu din anul 2005, publicat în revista Studii clinice asupra cancerului, care arată că, după consumul semințelor de in timp de 32 de zile, se observă o clară scădere a indicilor tumorali la pacienții participanți.

Studii similare, cu rezultate bune, s-au mai înregistrat și în cazurile de cancer de colon sau cancer de prostată.

Semințele de in pot reduce simptomele menopauzei

Enterolactona produsă de lignanii semințelor de in favorizează producția de estrogen și pot reduce simptomele menopauzei. Există și aici un studiu realizat de Clinică Mayo, în care se evidențiază faptul că femeile aflate la menopauza, care au mâncat zilnic în jur de 40 de grame de semințe de in, timp de 6 săptămâni, au constatat că episoadele de bufeuri și  intensitatea acestora au scăzut cu peste 50%

Cum se consumă semințe de in?

Semințele de in se pot consumă în ambele feluri: atât măcinate, cât și întregi, dar, în ultimul caz, numai în anumite situații. Important este însă să fie cumpărate întregi, nu gata pisate, pentru că partea interioară a lor își pierde proprietățile destul de repede atunci când este expusă la lumina. Gândiți-va cât au stat pe raftul magazinelor pungile cu semințe de măcinate înainte să ajungă în cămară voastră! iar macinatul nu este dificil, se poate face acasă cu ajutorul unei simple râșnite de cafea.

Semințe de in întregi

În opinia nutriționiștilor, semințele de in nu ar trebui consumate întregi decât dacă sunt înmuiate în prealabil în apă, întrucât corpul nostru nu le poate descompune, așadar le elimina întregi și, astfel, multe dintre beneficiile lor se pierd în mod inutil. Dacă le muiati însă în lichid, nu uitați să adăugați suficient, întrucât semințele de in absorb până la de 6 ori greutatea lor.

Tot întregi, pot fi folosite că laxativ în constipație, după modul de preparare descris anterior, la capitolul Beneficii ale consumului de semințe de in.

Semințe de in măcinate

Pentru a profită din plin de proprietățile semințelor de in, acestea trebuie măcinate doar cu puțin timp înainte de folosire, pentru a evita oxidarea grăsimilor la contactul cu aerul și, din nou, pierderea unei serii de beneficii. Avantajul este, în acest caz, că vor fi mai ușor de digerat și va veți bucură de toate calitățile acestor minunate semințe.

+ vezi toate detaliile

Îți recomandăm aceste produse similare