Sinupret sol.orala-pic x 100ml

  • Stoc epuizat

Sinupret sol.orala-pic x 100ml

33,15 lei
cu TVA
  • Stoc epuizat

Indicat în tratamentul inflamaţiilor acute şi cronice ale mucoasei sinusurilor paranazale.

Medicament - fără prescripție medicală

Acest medicament se poate elibera fără prescripție medicală. Se recomandă citirea cu atenție a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresați-vă medicului sau farmacistului.

Pagină actualizată la data de: 2020-12-04 16:53:36

33,15 lei
cu TVA
Stoc epuizat

Indicații

Indicat în tratamentul inflamaţiilor acute şi cronice ale mucoasei sinusurilor paranazale.

Sinupret picături orale soluţie este indicat la copii începând cu vârsta de 2 ani, adolescenţi şi adulţi.

Dozaj

Doze:
Adulți și adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste:
doza la o administrare: 50 picături, echivalent cu 3 ml;
doza zilnică: 150 picături (50 picături de 3 ori pe zi), echivalent cu 9 ml.

Copii
Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani:
doza la o administrare: 25 picături, echivalent cu 1,5 ml;
doza zilnică: 75 picături (25 picături de 3 ori pe zi), echivalent cu 4,5 ml.

Copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 5 ani:
doza la o administrare: 15 picături, echivalent cu 0,9 ml;
doza zilnică: 45 picături (15 picături de 3 ori pe zi), echivalent cu 2,7 ml.

Deoarece nu există date adecvate privind utilizarea acestui medicament la copiii cu vârsta sub 2 ani, Sinupret picături orale soluţie nu trebuie administrat la această grupă de vârstă.

Mod de administrare
Dacă este necesar, Sinupret picături orale soluţie poate fi administrat cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, cu un pahar cu apă), pentru a masca gustul amar în cazul administrării la copii.

Durata administrării este de 7-14 zile. Dacă simptomele durează mai mult de 7-14 zile sau reapar periodic, se recomandă reevaluarea tratamentului.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţii enumerați la pct. 6.1.

Atenționări

În cazul în care pacientul este diagnosticat cu gastrită sau la pacienţi cu stomac sensibil, acest medicament trebuie utilizat cu foarte mare precauţie. Preferabil, Sinupret picături orale, soluție trebuie utilizat după mese şi cu un pahar cu apă.

Dacă simptomele persistă timp de peste 7-14 zile sau reapar periodic, este necesar consult medical.

Acest medicament conţine 19% (v/v) alcool (etanol), adică 0,45 g alcool (etanol) la 50 picături Sinupret, echivalent cu 11 ml bere sau 5 ml vin. Poate fi dăunător persoanelor cu etilism. Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, la copiii care iau doze mai mari decât cele recomandate şi grupurile cu risc crescut cum sunt pacienţii cu boli hepatice sau epilepsie.

Copii

Nu se recomandă utilizarea acestui medicament la copiii cu vârsta sub 2 ani, deoarece nu sunt suficiente date în acest sens.

Interacțiuni

Până în prezent nu se cunosc interacţiuni cu alte medicamente.

Sarcina

Sinupret picături orale soluţie trebuie administrat în timpul sarcinii şi în perioada de alăptare doar după o evaluare strictă a raportului risc-beneficiu.

Fertilitatea

În studiile la animale nu au fost observate efecte asupra fertilităţii în cazul Sinupret picături orale soluţie şi Sinupret drajeuri.

Condus auto

Nu sunt necesare precauţii speciale.

Reacții adverse

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (≥1/100, <1/10), mai puţin frecvente (≥1/1000, <1/100), rare (≥1/10000, <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Sisteme şi organe Frecvenţa Reacţii adverse
Tulburări ale sistemului imunitar Cu frecvenţă necunoscută Reacţii alergice: angioedem, edem al feţei
Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale Cu frecvenţă necunoscută Dispnee
Tulburări gastro-intestinale Mai puţin frecvente Tulburări gastro-intestinale: dureri epigastrice, greaţă
Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat Rare Reacţii de hipersensibilitate: exantem, eritem cutanat, prurit

În cazul apariției primelor semne de reacţii de hipersensibilitate sau reacţii alergice, trebuie oprită administrarea Sinupret picături orale soluție.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate

Raportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro.

Supradozaj

Până în prezent nu s-a raportat niciun caz de supradozaj.

În caz de supradozaj reacţiile adverse menţionate mai sus pot fi amplificate. În cazul în care apar simptome de supradozaj este necesar tratament simptomatic.

Proprietăți farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutică: Medicament din plante pentru tratamentul inflamaţiei mucoasei sinusurilor paranazale. Cod ATC: R05X.

În două studii diferite la animale (iepuri, şobolani) a fost observat efectul secretolitic atât pentru extractul mixt, cât şi pentru fiecare component în parte.

În testul de inducere a edemului cu caragenină la şobolani, s-a observat o scădere dependentă de doză a edemului labei în comparație cu grupul de control.

În testul de reducere a formării plăcii in vitro, a fost observat efectul inhibitor al Sinupret asupra proliferării virusurilor Influenza A, Parainfluenza şi Sincitial Respirator.

Proprietăți farmacocinetice

Studii de farmacocinetică nu sunt disponibile şi nu sunt posibile deoarece ingredientele active nu au fost încă identificate.

Date preclinice de siguranţă

Nu există rezultate care ar indica toxicitatea acută a medicamentului. În studiile de toxicitate subcronică efectuate la şobolani, după administrarea orală de Sinupret Amestec de Substanţe Active timp de 13 săptămâni în doze de 5-100 de ori mai mari decât cele administrate la om, doza NOEL a fost de 50 mg/kg corp (de 5 ori mai mare decât doza administrată la om).

În diverse teste nu au fost observate efecte genotoxice, teratogene sau toxice asupra fertilităţii în cazul Sinupret picături orale soluţie şi Sinupret drajeuri.

50 picături Sinupret conţin cel mult 0,018 mg derivaţi de hidroxiantracine (înregistrat ca emodină) din

părţi aeriene de măcriş.

Sinupret picături orale soluţie conţine flori de ciuboţica-cucului cu caliciu, al căror conţinut în primină se află sub limita detectabilă de 1,25 ppm (cu referinţă la medicament).

+ vezi toate detaliile

Îți recomandăm aceste produse similare