Sargenor 1000mg/5ml sol.orala x 20fi
SARGENOR este indicat în tratamentul stărilor de oboseală funcţională la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.
Medicament - fără prescripție medicală
Acest medicament se poate elibera fără prescripție medicală. Se recomandă citirea cu atenție a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresați-vă medicului sau farmacistului.
Pagină actualizată la data de: 2020-12-04 16:53:31
Indicații
SARGENOR este indicat în tratamentul stărilor de oboseală funcţională la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.
Dozaj
Adulţi: 2 până la 3 fiole pe zi.
Copii cu vârsta peste 12 ani: 1 până la 2 fiole pe zi.
Mod de administrareConţinutului fiolei trebuie diluat în puțină apă şi administrat preferabil înainte de mese. Tratamentul este limitat la 15 zile.
Contraindicații
Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții enumerați la pct. 6.1.
Atenționări
Dacă simptomele persistă sau se agravează după mai mult de 1 lună de tratament, diagnosticul etiologic şi tratamentul trebuie reevaluate.
Deoarece SARGENOR conţine zahăr, pacienţii cu regim hipoglucidic sau cu diabet zaharat trebuie să ţină cont de acest lucru (o fiolă conţine 1 g zahăr).
Tratamentul asteniei la copiii cu vârsta sub 12 ani necesită avizul unui medic specialist. Deoarece SARGENOR are un efect uşor stimulant, este de preferat a nu se administra acest medicament seara sau înainte de culcare.
Medicamentul conține și p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil. Poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate).
Interacțiuni
Nu se cunosc.
Sarcina
Nu sunt disponibile date privind teratogenitatea acestui medicament la animale.
Ca urmare a faptului că nu există date suficiente privind influenţa SARGENOR asupra fătului se recomandă evitarea utilizării acestui medicament în timpul sarcinii.
Din cauza lipsei studiilor experimentale referitoare la trecerea SARGENOR în laptele matern, se recomandă să nu se administreze acest medicament în timpul alăptării.
Condus auto
Nu se cunosc.
Reacții adverse
Nu se cunosc.
Raportarea reacțiilor adverse suspectateRaportarea reacţiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniştii din domeniul sănătăţii sunt rugaţi să raporteze orice reacţie adversă suspectată la
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: adr@anm.ro.
Supradozaj
Nu sunt date privitoare la supradozajul SARGENOR la om.
Proprietăți farmacodinamice
Grupa farmacoterapeutică: terapia ficatului, lipotrope, codul ATC: A05BA01
Proprietăți farmacocinetice
Acidul aspartic şi arginina sunt bine absorbite după administrare orală. Ambele substanţe prezintă o difuziune tisulară foarte bună. Acidul aspartic şi arginina sunt eliminate pe cale renală.
Date preclinice de siguranțăNu sunt disponibile.