Magnerot 500mg x 50cp

Magnerot 500mg x 50cp

33,15 lei
Cu TVA
  • -0%
  • Stoc epuizat
  • Stoc epuizat

Magnerot® este indicat în profilaxia infarctului miocardic şi necrozei miocardice, în tratamentul anginei pectorale, dacă aceste afecţiuni sunt determinate de carenţa de magneziu, arteroscleroză, stenocardie, arterită şi arteriolită, tulburări ale metabolismului lipidic, crampe musculare.

Medicament - fără prescripție medicală

Acest medicament se poate elibera fără prescripție medicală. Se recomandă citirea cu atenție a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute adresați-vă medicului sau farmacistului.

Pagină actualizată la data de: 2020-12-04 16:52:30

33,15 lei
Cu TVA
Stoc epuizat

Indicații

Magnerot® este indicat în profilaxia infarctului miocardic şi necrozei miocardice, în tratamentul anginei pectorale, dacă aceste afecţiuni sunt determinate de carenţa de magneziu, arteroscleroză, stenocardie, arterită şi arteriolită, tulburări ale metabolismului lipidic, crampe musculare.

Dozaj

Se administrează timp de o săptămână câte 2 comprimate Magnerot® (1g orotat de magneziu dihidrat) de 3 ori pe zi, pentru refacerea depozitelor de magneziu, apoi 2-3 comprimate Magnerot® (1-1,5g orotat de magneziu dihidrat) pe zi. Comprimatele trebuie administrate cu puţină apă. Durata tratamentului trebuie să fie de cel puţin 6 săptămâni. Magnerot® poate fi administrat şi timp mai îndelungat.

Contraindicații

Magnerot® nu trebuie utilizat dacă există hipersensibilitate cunoscută la substanţa activă şi la oricare dintre excipienţii produsului. De asemenea, Magnerot® nu trebuie utilizat dacă funcţia renală este afectată sau în prezenţa diatezei litiazice renale (calculi urinari alcătuiţi din fosfat de calciu, magneziu, amoniu).

Atenționări

Nu sunt necesare.

Interacțiuni

Dacă este utilizat concomitent cu produse ce conţin fer, trebuie luat în considerare faptul că magneziul poate afecta absorbţia de fer. În acest caz se indică respectarea unui interval de 2-3 ore între administrarea de produse ce conţin magneziu sau fer. Acelaşi lucrul este valabil pentru administrarea concomitentă a tetraciclinelor şi a florurii de sodiu.

Sarcina

Utilizarea Magnerot® în perioada de sarcină sau alăptare nu este contraindicată. Dimpotrivă, administrarea de produse ce conţin magneziu este indicată în aceaste perioade.

Condus auto

Nu se cunosc.

Reacții adverse

Administrarea unor doze mari poate cauza apariţia scaunelor moi sau a diareei, ce dispar după reducerea dozei zilnice administrate.

Supradozaj

Dacă funcţia renală este indemnă, intoxicaţiile cu magneziu apar foarte rar, iar în cazul administrării Magnerot® sunt puţin probabile.

În cazul producerii intoxicaţiei cu magneziu s-au observat simptome centrale (greaţă, vărsături, letargie, bloc vezical, constipaţie, paralizie respiratorie) şi cardiace (afectarea conducerii atrio-ventriculare şi propagării excitaţiei ventriculare) precum şi efecte asemănătoare curarizantelor asupra conducerii neuromusculare.

Intoxicaţia cu magneziu trebuie tratată prin administrare intravenoasă de calciu (100-200 mg Ca2+ timp de 5-10 minute). Hemodializa, dializa peritoneală şi ventilaţia mecanică pot fi, de asemenea, necesare.

Proprietăți farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutică: alte substanţe minerale, magnesium şi combinaţii, magnesii orotas Cod ATC: A12C C09

Cation intracelular important, magneziul este implicat în peste 300 reacţii enzimatice, în reglarea permeabilităţii celulare şi a excitabilităţii neuromusculare. Deficitul de magneziu este întotdeauna remarcat după o perioadă îndelungată prin simptome clinice, cum ar fi tulburări neuromusculare (hiperexcitabilitate motorie şi senzitivă, crampe musculare, parestezii), modificări psihice (stări depresive, confuzie şi halucinaţii) şi tulburări cardiovasculare (extrasistole ventriculare şi tahicardie, creşterea sensibilităţii la digitalice, angiospasm). Tendinţa de declanşare prematură a travaliului şi gestoză este exacerbată de carenţa de magneziu.

Pe lângă tratamentul simptomelor deficitului de magneziu prin restabilirea condiţiilor fiziologice, următoarele efecte clinice trebuie luate în considerare la administrarea de magneziu: magneziul are efecte asemănătoare curarizantelor asupra terminaţiilor nervoase colinergice, cu scăderea eliberării de acetilcolină; calciu şi magneziul au un efect parţial sinergic în organism, deşi magneziul poate să acţioneze ca ,,antagonist fiziologic al calciului” datorită inhibiţiei competitive a calciului la nivelul situsurilor de legare.

Proprietăți farmacocinetice

Sunt absorbite aproximativ 35-40% din doza de magneziu administrată, pe lângă aportul zilnic furnizat de dietă. Carenţa de magneziu stimulează absorbţia de magneziu.

În literatura de specialitate există indicaţii conform cărora absorbţia magneziului este îmbunătăţită ca rezultat al administrării concomitente cu acizi organici (acid aspartic, acid orotic), care sunt componente ale Magnerot®.

Excreţia renală de magneziu este rapid adaptată în funcţie de rezervele de magneziu disponibile; în cazul carenţei de magneziu, excreţia este redusă, în timp ce posibilitatea producerii supradozajului este foarte scăzută.

Deoarece distribuţia magneziului în organism depinde de rapiditatea refacerii rezervelor, metodele clasice pentru a calcula biodisponibilitatea în funcţie de curbele concentraţiilor plasmatice ale magneziului nu trebuie utilizate.

+ vezi toate detaliile

Îți recomandăm aceste produse similare